Міні-навантажувач БОБКЕТ S 650

Міні-навантажувач – машина, незамінна при будівельних роботах

Міні навантажувач (skid loader, skid steer loader, SSL) – компактна функціональна машина на жорсткій рамі і підйомним механізмом, що має високу прохідність. Призначений як для землерийних так і для вантажно-розвантажувальних робіт в різних умовах: міні-навантажувачі затребувані як на будівельному майданчику, дорожніх роботах, так і при озелененні та благоустрої територій, прибирання снігу, сільському господарстві та на комунальних об’єктах. Потужний 4-циліндровий двигун перетворює міні навантажувач в високопродуктивну техніку. Також велика функціональність цієї техніки обумовлена ​​величезним вибором навісного обладнання.

Конструкція міні-навантажувачів

Залежно від використаної бази ці машини бувають двох типів: колісними і гусеничними. Навісне обладнання кріпиться на стрілу, яка піднімається і опускається за рахунок гідравліки.

На світовому ринку представлені різноманітні моделі, головним їх відмінністю є тип шасі:     –колісні

Маневрені універсальні машини, які своїм ходом можуть дістатися до місця призначення. Вони виконують різноманітні операції і розрізняються за способом повороту:     –фронтальний міні-навантажувач

Повертають за рахунок передніх коліс аналогічно автомобілю, при цьому ведучими є всі 4 колеса (що позначається на прохідності). Коротка колісна база і малий радіус підйому роблять машину незамінною для переміщення вантажів в обмеженому просторі. Обсяг ковша цих навантажувачів може бути порівнянний з деякими моделями повноцінних екскаваторів, але при цьому вони виграють за рахунок невеликих розмірів, що дає можливість ефективно функціонувати на будмайданчику. Головним критерієм модельного ряду такої техніки є вантажопідйомність:

від 300 до 2000 кг.

від 2000 до 5000 кг.

Понад 5000 кг.

У фронтальних навантажувачів двигун може бути як дизельним, так і газовим, бензиновим або, навіть, електричним. Останні (через живлення від мережі) застосовуються не настільки широко, як попередні.

На продуктивність обладнання впливає потужність двигуна.

Функціональність збільшує за рахунок застосування великої кількості навісного обладнання (відвали, ковші, щелепний ковш, вила, гідробури, піскорозкидувачі, розпушувачі, інші пристосування), яке легко монтується на навантажувач.

Міні навантажувач з боковим поворотом

У машин з бічним поворотом колеса приводяться в рух окремими гідромоторами (лівого і правого бортів). Такий навантажувач легко маневрує, змушуючи колеса бортів обертатися в різні боки або гальмуючи колеса одного борта.

Важливо: у таких моделей колеса, ковзаючи, зариваються в грунт. Тому на сипучих грунтах треба використовувати міні-навантажувач на гусеничному ходу.

Гусеничні міні навантажувачі

Використовуються на великих будівельних майданчиках для корчування, бульдозерних та інших робіт, навантаження і розвантаження. Цей вид техніки (завдяки розподілу ваги на велику площу гусениці) відрізняється особливою стійкістю на м’яких грунтах, піднімає вантажі більшої маси і має кращу прохідність, ніж колісні аналоги. Для таких навантажувачів використовують спеціальні гумові або резино-металеві гусениці.

Універсальний міні-навантажувач BOBCAT

Навантажувачі з бортовим поворотом заснувала американська компанія. Продукція вже півстоліття вважається в світі однією з кращих. У будь-яких умовах вона працює без збоїв. Щороку конструктори розробляють нові моделі агрегатів. Одна з них – міні навантажувач БОБКЕТ S 650 який змінив зняту з виробництва модель S250.

Відноситься до великорамних машин, що володіє великими габаритами на відміну від мініатюрних «побратимів». Висота розвантаження у цих моделей може досягати 3 м.

Оснащений гідросистемою, яка перекачує 115 л рідини в хвилину. Двигун Kubota / V3307-DI-TE3 в цій моделі потужний – 75,3 кінських сил, тому при транспортуванні важких вантажів машина переміщається, не втрачаючи швидкості. Він має турбонаддув, працює на дизельному паливі, надійний, продуктивний.

Номінальна вантажопід’ємність цієї моделі – до 1300 кг, що є високим показником для машин даного класу.

У міні-навантажувач Бобкет (в порівнянні з попередніми версіями) ширші можливості застосування. З потужним мотором поєднуються циліндри подвійного перекосу.

Система Bob-Tach ™ спрощує дії по заміні навісного обладнання.

Закрита кабіна опалюється. Є можливість оснащення моделі кондиціонером.

Наватажувач БОБКАТ – машина, незамінна при будівельних роботах, завантаженні – розвантаженні, благоустрої території та багатьох інших роботах.